Ruitersportcentrum De Groene Vallei

HOME

Welkom op de website van het Ruitersport Centrum (RSC) de Groene Vallei in Kerkrade (Zuid-Limburg). RSC de Groene Vallei is gelegen aan de rand van Kerkrade, direct aan een groot natuurgebied op de Nederlands-Duitse grens. 

Het bedrijf bestaat sinds 1981 en wordt geleid door Tonie en May Esser, en hun zoon Roy. Het RSC bestaat uit een manegebedrijf met pensionstalling en biedt plaats aan meer dan 30 manege paarden en -pony’s en ongeveer 50 pensionpaarden. Het RSC beschikt over een binnenbak, buitenbak en een longeercirkel.  De buitenbak is voorzien van een Agterberg-bodem, zodat je in principe het hele jaar buiten kunt rijden.

Sinds 2004 is manege de Groene Vallei aangesloten bij de FNRS en gekwalificeerd als een 4-sterren FNRS-ruitersportcentrum.

Voor zowel manege- als pensionklanten zijn diverse mogelijkheden voor het volgen van lessen. Ook bent u welkom op ons terras of in onze gezellige kantine op de eerste verdieping. In de kantine heeft u een geweldig overzicht over de manegehal en kunt u genieten van een lekker drankje en een hapje.

Actueel

 • Gewijzigde sluitingstijden stallen

  Vanaf heden zijn de sluitingstijden van de stallen gewijzigd. Lees verder voor de nieuwe sluitingstijden >>

  Lees meer

 • Finale Manege Battle 2017

  Zondag 9 april bleef de Manege Battle spannend tot het eind. De wisselbeker werd gewonnen door manege Cadier & Keer. Namens de Groene Vallei: van harte gefeliciteerd! Op naar volgend jaar... Foto's in de galerij >>

  Lees meer

 • Manege Battle Finale

  Op zaterdag 9 april aanstaande vindt de finale van de Manege Battle 2017 plaats. Dit keer zullen wij te gast zijn in Cadier & Keer. Lees verder voor de startlijsten >>

  Lees meer

 • F-proeven zondag 19 maart 2017 > Foto's in de galerij!

  Zondag 19 maart aanstaande zijn er weer de F-proeven, daarom is de binnenbak bezet vanaf 13:45 uur. Lees verder voor de startlijsten >>

  Lees meer

 • Foto's Manege Battle deel II >> galerij

  Zondag 12 maart heeft het tweede deel van de Manege Battle plaatsgevonden op het RSC. Foto's van deze geslaagde dag staan in de foto galerij!

  Lees meer