Ruitersportcentrum De Groene Vallei

HOME

Welkom op de website van het Ruitersport Centrum (RSC) de Groene Vallei in Kerkrade (Zuid-Limburg). RSC de Groene Vallei is gelegen aan de rand van Kerkrade, direct aan een groot natuurgebied op de Nederlands-Duitse grens. 

Het bedrijf bestaat sinds 1981 en wordt geleid door Tonie en May Esser, en hun zoon Roy. Het RSC bestaat uit een manegebedrijf met pensionstalling en biedt plaats aan meer dan 30 manege paarden en -pony’s en ongeveer 50 pensionpaarden. Het RSC beschikt over een binnenbak, buitenbak en een longeercirkel.  De buitenbak is voorzien van een Agterberg-bodem, zodat je in principe het hele jaar buiten kunt rijden.

Sinds 2004 is manege de Groene Vallei aangesloten bij de FNRS en gekwalificeerd als een 4-sterren FNRS-ruitersportcentrum.

Voor zowel manege- als pensionklanten zijn diverse mogelijkheden voor het volgen van lessen. Ook bent u welkom op ons terras of in onze gezellige kantine op de eerste verdieping. In de kantine heeft u een geweldig overzicht over de manegehal en kunt u genieten van een lekker drankje en een hapje.

Actueel

 • Foto's F-proeven 19 november staan in de galerij!

  Lees meer

 • Dressuur Clinic Ron Bekink

  Op 4 en 5 november heeft een dressuur clinic plaatsgevonden. Gastinstructeur Ron Bekink heeft een aantal lessen geven en samen met Daphne Waasdorp een demonstratie geven. Het was een zeer geslaagd en leerzaam weekend. Foto's hiervan staan in de galerij.

  Lees meer

 • Dagtocht Carrouselgroep

  Op 28 oktober heeft de carrouselgroep van het RSC een bezoek gebracht aan Rotterdam en daar in het Ahoy de show van de Spaanse Rijschool bezocht. Foto's van deze dag staan in de galerij.

  Lees meer

 • Herfstkamp 2017

  De jeugd heeft weer genoten van het prachtige weer op ponykamp. De foto's staan in de galerij >>

  Lees meer

 • Dressuur Clinic Aanmelding

  Op 4 en 5 november 2017 zal gastinstructeur Ron Bekink zal een aantal lessen geven en er zal ook een demonstratie gegeven worden. Voor aanmelding voor een van de lessen, lees verder >>

  Lees meer