Ruitersportcentrum De Groene Vallei

HOME

Welkom op de website van het Ruitersport Centrum (RSC) de Groene Vallei in Kerkrade (Zuid-Limburg). RSC de Groene Vallei is gelegen aan de rand van Kerkrade, direct aan een groot natuurgebied op de Nederlands-Duitse grens. 

Het bedrijf bestaat sinds 1981 en wordt geleid door Tonie en May Esser, en hun zoon Roy. Het RSC bestaat uit een manegebedrijf met pensionstalling en biedt plaats aan meer dan 30 manege paarden en -pony’s en ongeveer 50 pensionpaarden. Het RSC beschikt over een binnenbak, buitenbak en een longeercirkel.  De buitenbak is voorzien van een Agterberg-bodem, zodat je in principe het hele jaar buiten kunt rijden.

Sinds 2004 is manege de Groene Vallei aangesloten bij de FNRS en gekwalificeerd als een 4-sterren FNRS-ruitersportcentrum.

Voor zowel manege- als pensionklanten zijn diverse mogelijkheden voor het volgen van lessen. Ook bent u welkom op ons terras of in onze gezellige kantine op de eerste verdieping. In de kantine heeft u een geweldig overzicht over de manegehal en kunt u genieten van een lekker drankje en een hapje.

Actueel

 • Infoavond Paardenkeuring

  Zaterdag 19 november organiseert de LRV Groene-Vallei-Ruiters een infoavond met medewerking van dierenarts Cristian Spee >> lees verder voor de flyer met meer info!

  Lees meer

 • Foto's derde paardenkamp

  Wederom een mooi derde paardenkamp gehad! Foto's staan in de galerij...

  Lees meer

 • F-Proeven 18 september 2016 > Starttijden gewijzigd!

  I.v.m. de F-Proeven is de binnenbak op zondag 18 september vanaf 13:45 uur bezet. Lees verder voor de GEWIJZIGDE startlijsten >>

  Lees meer

 • Paardenzegening & Behendigheidswedstrijd

  Ook dit jaar weer was er een zeer mooie paardenzegening & tevens een geslaagde behendigheidswedstrijd. Nogmaals van harte proficiat aan: Brigitte, Celine, Purdey & Vera! Foto's staan in de galerij!

  Lees meer

 • Paardenzegening & Behendigheidswedstrijd: S.v.p. inschrijven uiterlijk op 6 september!

  S.v.p. inschrijven uiterlijk op 6 september! Op zondag 11 september vindt er op het RSC de paardenzegening en een behendigheidswedstrijd plaats. Lees verder voor meer informatie over die dag en de inschrijving >>>

  Lees meer

Ruitersport Centrum “De Groene Vallei” v.o.f.

Baamstraat 61
6465 AC Kerkrade

Telefoon

Kantine: 0031-(0)45-5412107
Tonie Esser: 0031-(0)6-53519085
May Esser: 0031-(0)6-13584455
Roy Esser: 0031-(0)6-20564758