Ruitersportcentrum De Groene Vallei

HOME

Welkom op de website van het Ruitersport Centrum (RSC) de Groene Vallei in Kerkrade (Zuid-Limburg). RSC de Groene Vallei is gelegen aan de rand van Kerkrade, direct aan een groot natuurgebied op de Nederlands-Duitse grens. 

Het bedrijf bestaat sinds 1981 en wordt geleid door Tonie en May Esser, en hun zoon Roy. Het RSC bestaat uit een manegebedrijf met pensionstalling en biedt plaats aan meer dan 30 manege paarden en -pony’s en ongeveer 50 pensionpaarden. Het RSC beschikt over een binnenbak, buitenbak en een longeercirkel.  De buitenbak is voorzien van een Agterberg-bodem, zodat je in principe het hele jaar buiten kunt rijden.

Sinds 2004 is manege de Groene Vallei aangesloten bij de FNRS en gekwalificeerd als een 4-sterren FNRS-ruitersportcentrum.

Voor zowel manege- als pensionklanten zijn diverse mogelijkheden voor het volgen van lessen. Ook bent u welkom op ons terras of in onze gezellige kantine op de eerste verdieping. In de kantine heeft u een geweldig overzicht over de manegehal en kunt u genieten van een lekker drankje en een hapje.

Actueel

 • F-proeven zondag 19 maart 2017

  Zondag 19 maart aanstaande zijn er weer de F-proeven, daarom is de binnenbak bezet vanaf 13:45 uur. Lees verder voor de startlijsten >>

  Lees meer

 • Foto's Manege Battle deel II >> galerij

  Zondag 12 maart heeft het tweede deel van de Manege Battle plaatsgevonden op het RSC. Foto's van deze geslaagde dag staan in de foto galerij!

  Lees meer

 • Foto's Carnaval 2017 staan in de foto galerij!

  Lees meer

 • Carnavals Duo-Springen > Foto's toegevoegd in de foto galerij

  Op zaterdag 18 februari 2017 heeft het Duo-Springen plaatsgevonden. De eerste serie FOTO's zijn toegevoegd aan de galerij>>

  Lees meer

 • INENTING en OPENINGSTIJDEN CARNAVAL

  Op carnavals-zaterdag 25 februari 2017 vinden vanaf 17.00 uur weer de jaarlijkse inentingen plaats. Lees ook verder voor de openingstijden met carnaval >>

  Lees meer